De ABC procescomputer is uniek op het gebied van de besturing bij de bewaring van bloembollen.

De ABC procescomputer is ontwikkeld vanuit een nieuw concept en biedt daardoor direct veel meer mogelijkheden dan de huidige procescomputers. De besturing bestaat uit een netwerk van meet en regel componenten en is daardoor modulair. Dit maakt dat deze (later) gemakkelijk uit te breiden is. Dankzij deze modulaire opzet is deze procescomputer betaalbaar voor bedrijven met 1 cel of voordrooginstallatie en zeer economisch voor grote bedrijfsruimten met een groot aantal cellen. De ABC procescomputer biedt in de basis alle functies voor het drogen en bewaren van bloembollen, maar met daarnaast heel veel extra’s en voordelen. Zo vindt de bediening plaats op één of meerdere overzichtelijke ‘touch screens’.

Doordat losse modules via een netwerk met elkaar verbonden zijn, heeft u vrijwel geen beperking in het aantal ruimtes, secties, metingen en apparatuur (ventilatoren, kachels, luiken etc.) die u wilt sturen;

• 1 tot 64 ruimtes/secties
• U bepaalt zelf het aantal sensoren per cel/droogsectie
• Vrije keuze in het aantal apparaten welke u per ruimte wilt aansturen.

 

De ABC procescomputer wordt speciaal voor uw bedrijfssituatie samengesteld: u krijgt dus altijd een maatwerk oplossing.

Op het touch screen wordt een plattegrond van uw cellen en drooginstallatie (met uw eigen benamingen) afgebeeld. Met deze plattegrond heeft u altijd een goed overzicht van alle meetgegevens, alle sturingen en de activiteit van alle apparatuur.

De activiteit wordt in kleur of beweging weergegeven;
De ventilatoren draaien, luiken gaan open, kleuren van de apparaten veranderen bij het in/uitschakelen.

 

 


klik voor groot formaat

Per sectie is een doorsnede met wederom een duidelijk overzicht. De juiste doorsnede komt direct in beeld wanneer de gekozen sectie op de plattegrond wordt aangeraakt.

Met de toetsen onderaan het scherm kunt u ook eenvoudig:
• Naar de gewenste pagina (doorsnede, meet- of regelpagina etc.) van de sectie bladeren.
• Via een 2e set knoppen naar dezelfde pagina van andere secties gaan.

 

 

De bediening is heel eenvoudig; U raakt op de touch screen het apparaat aan dat u wilt bedienen.


klik voor groot formaat

U komt dan direct op de instelpagina van de betreffende sectie en het betreffende apparaat. U kunt gewenste waarden aanpassen of het apparaat aan of uitzetten.

Via de plattegrond komt u ook direct op de meet- en instelpagina. Deze pagina biedt een goed overzicht van alle relevante waarden.


klik voor groot formaat

De ABC procescomputer biedt unieke hulpfuncties. De ‘i‘ toets geeft u informatie over de functie van deze instelling (handleiding). Met deze hulpfunctie kunt u de installatie makkelijker bedienen zonder 'de boeken' er op na te hoeven slaan.

 Naast een eenvoudige bediening en overzichtelijke informatie helpt de ABC procescomputer u bij het verbeteren van de kwaliteit, en geeft aanzienlijke besparing op de energiekosten.

Dat kunnen we bereiken door:
• Het koppelen van een Ethyleenanalyser aan de ABC procescomputer. Zo wordt de verversing in de cel rechtstreeks gestuurd op basis van het ethyleengehalte. Hierdoor wordt nooit méér geventileerd dan nodig is. Daardoor zal het product minder uitdrogen. Tevens kan er zo aanzienlijk op energie bespaard worden.
• Verlaging maximaal stroomgebruik dankzij ‘piek-shaving’; een minimaal aantal ventilatoren of koelinstallatie’s zijn gelijktijdig ingeschakeld. U bepaalt daarbij zelf de mate van verlaging en besparing.
• Optimale luchtcondities dankzij aanzuigen van lucht op basis van werkelijk (Absoluut) Vochtgehalte (A.V.).
• Door te koelen met geschikte buitenlucht wordt het gebruik van de koelinstallatie sterk beperkt. • Ontvochtiging van de cellen middels verwarmen/koelen
• Het “preperatie” programma biedt u de mogelijkheid om temperatuurstappen gedurende een bepaalde periode vooraf in te stellen. Hier kan een langdurige of een directe temperatuursverandering ingegeven worden.
• Een ‘heetstook” programma
• Meer weten en daardoor beter regelen dankzij extra meetpunten.

En verder:
De ABC procescomputer is modulair van opzet waardoor u alleen de modules betaalt die u wilt gebruiken. Het ABC pc programma biedt u de mogelijkheid om op afstand uw installatie aan te sturen, alle meet/ instel gegevens te loggen, en weer te geven in grafieken.
Tevens kunnen alle instellingen worden opgeslagen als ‘preset’. Onder een gewenste naam, om bijvoorbeeld het volgende seizoen deze weer in te laden, eventueel bij te stellen en weer op te slaan. De ABC procescomputer beschikt over uitgebreid alarm management. Deze procescomputer is daarom ook snel rendabel bij kleinere installaties maar wel met een complete regeling; dat noemen wij maatwerk!

De ABC procescomputer biedt u nog veel meer mogelijkheden. Stuur ons een e-mail en u krijgt van ons uitgebreide informatie over de mogelijkheden en toepassingen. Onze adviseurs zijn uiteraard ook bereid om deze informatie persoonlijk toe te lichten.

 

 

ABC proces computer voor de agrarische sector

ABC proces computer
voor de agrarische sector