De ABC procescomputer voor Zaden en Granen
Uniek op het gebied van de besturing bij de bewaring en droging.

De ABC procescomputer is ontwikkeld vanuit een nieuw concept en biedt daardoor direct veel meer mogelijkheden dan de huidige procescomputers. De besturing bestaat uit een netwerk van meet en regel componenten en is daardoor modulair. Dit maakt dat deze (later) gemakkelijk uit te breiden is. Dankzij deze modulaire opzet is deze procescomputer betaalbaar voor bedrijven met 1 cel of voordrooginstallatie en zeer economisch voor grote bedrijfsruimten met een groot aantal cellen. De ABC procescomputer biedt in de basis alle functies voor het drogen en bewaren van zaden en granen, maar biedt daarnaast heel veel extra’s en voordelen. Zo vindt de bediening plaats op één of meerdere overzichtelijke ‘touch screens’.

 

 


ABC Pre-sets


ABC Pre-sets

ABC SMS Module 

ABC SMS Module

ABC MCM Module 

ABC MCM Module

ABC PC Programma 

ABC PC Programma

 

Doordat losse modules via een netwerk met elkaar verbonden zijn, heeft u vrijwel geen beperking in het aantal ruimtes, secties, metingen en apparatuur (ventilatoren, kachels, luiken etc.) die u wilt sturen;

• 1 tot 64 ruimtes/secties 
• U bepaalt zelf het aantal sensoren per cel/droogsectie 
• Vrije keuze in het aantal apparaten welke u per ruimte wilt aansturen.

 

De ABC procescomputer wordt speciaal voor uw bedrijfssituatie samengesteld: u krijgt dus altijd een maatwerk oplossing.

 


ABC Computer voor:

 

Gescheiden kistendroger

Gescheiden kistendroger zaad en graan

Fluide kistendroger

Fluid drying in boxes

Intensief kistendroger

Intensieve kistendroger voor zaad en graan

Standaard kistendroger

Standaard kistendroger voor zaad en graan

 

 

Op het touch screen wordt een plattegrond van uw cellen en drooginstallatie (met uw eigen benamingen) afgebeeld. Met deze plattegrond heeft u altijd een goed overzicht van alle meetgegevens, alle sturingen en de activiteit van alle apparatuur.

De activiteit wordt in kleur of beweging weergegeven; 
De ventilatoren draaien, luiken gaan open, kleuren van de apparaten veranderen bij het in/uitschakelen.

 

Per sectie is een doorsnede met wederom een duidelijk overzicht. De juiste doorsnede komt direct in beeld wanneer de gekozen sectie op de plattegrond wordt aangeraakt.

Met de toetsen onderaan het scherm kunt u ook eenvoudig: 
• Naar de gewenste pagina (doorsnede, meet- of regelpagina etc.) van de sectie bladeren. 
• Via een 2e set knoppen naar dezelfde pagina van andere secties gaan

 

De ABC procescomputer is modulair van opzet waardoor u alleen de modules betaalt die u wilt gebruiken. Het ABC pc programma biedt u de mogelijkheid om op afstand uw installatie aan te sturen, alle meet/ instel gegevens te loggen, en weer te geven in grafieken.
Tevens kunnen alle instellingen worden opgeslagen als ‘preset’. Onder een gewenste naam, om bijvoorbeeld het volgende seizoen deze weer in te laden, eventueel bij te stellen en weer op te slaan. De ABC procescomputer beschikt over uitgebreid alarm management. Deze procescomputer is daarom ook snel rendabel bij kleinere installaties maar wel met een complete regeling; dat noemen wij maatwerk!

De ABC procescomputer biedt u nog veel meer mogelijkheden. Stuur ons een e-mail en u krijgt van ons uitgebreide informatie over de mogelijkheden en toepassingen. Onze adviseurs zijn uiteraard ook bereid om deze informatie persoonlijk toe te lichten.

 

Complete brochure

Drooginstallaties met processor voor zaad

Apparatuur voor veredeling en verwerking van zaden