Vacuüm transport van zaad

Vacuüm transport van zaad - Agratechniek from Agratechniek BV.



Vacuüm transport wordt al decennia lang voor diverse producten toegepast. Hoofdzakelijk bij bulkproducten waarbij capaciteit belangrijk is en beschadiging geen rol speelt. Continu transport met hoge luchtsnelheden is de standaard. 

 

Bij zaad en zaadpillen spelen hele andere criteria; het product mag nooit beschadigen en moet exact worden gedoseerd. Machines worden niet altijd continu gebruikt en het kan wenselijk zijn om dezelfde vacuümunit bij diverse machines te gebruiken.

 

Om aan deze behoefte te voldoen zijn compacte vacuümunits ontwikkeld die eenvoudig boven een machine kunnen worden geplaatst. Dat kan ook boven op een  doseercontainer die dan weer boven de toevoer naar de machines kan worden geplaatst.

 

Het transport van de zaden en pillen vindt daarbij met een lage luchtsnelheid plaats waarbij de buffer continu wordt aangevuld. Dit uiteraard zonder beschadigingen. 

 

 

 

Een benaderingschakelaar In de trechter of container activeert de vacuümunit om voldoende buffer te behouden.

 

De doseercontainer vult in deze opstelling een trechter van de onderstaande machine. Op een plateau is bij elke onderstaande machine een trechter gemaakt.  

De vacuümunit (eventueel met doseercontainer) kan over het plateau eenvoudig boven een volgende machine worden gereden.

 

 

Links: Voorbeeld van een plateau met trechters boven de machines. Rechts: Bij het plateau zijn meerdere buizen waar de vacuüm units op worden aangesloten. De buizen kunnen vanaf elke werkplek zaad aanzuigen.

 

 

Na verwerking stroomt het zaad in een kleine trechter met aan de onderkant een aanzuig opening naar de buis.

 

 

Het zaad wordt pulsgewijs opgezogen naar de vacuüm unit.

 

 

Het zaad wordt door een RVS buis met ruime bochten naar de volgende machine opgezogen en verder verwerkt.

 

 

 

Alle informatie
als PDF

UA-36645759-1