Kantelaar met uitstroomtrechter

 

Een praktische methode om een kist te kantelen kan met een kantelaar voorzien van een uitstroomtrechter; de kist wordt tot 135° gedraaid. Daardoor stroomt de kist volledig leeg. De uitstroomtrechter zorgt dat het zaad correct in een ander kist, bunker, op een band of anders wordt gedoseerd. Aansluiting van de trechter op een vacuüm transportbuis hoort ook tot de mogelijkheden.

 

Aan de voorzijde is voldoende ruimte om de kist te plaatsen. De zijkanten zijn voorzien van veiligheids-schermen. Met cilinders wordt de kanteljuk aan de bovenkant gekanteld.
Bij het plaatsen van de kist is aan de bovenkant ruimte. Langs de zijkanten zijn cilinders om het de kist te heffen om de ruimte tussen de trechter af te sluiten.
De kist klemt in de trechter. Dankzij het heffen en klemmen kunnen meerdere kistenmaten zonder lekkage worden gekanteld.

 

Hierbij het kantel proces. De uitloop kan naar wens worden aangepast. Eventueel voorzien van een doseerschuif of uitstroomopening voor aansluiting op het vacuüm transport systeem.

 

 

Alle informatie
als PDF

UA-36645759-1