ABC software voor standaard kisten droging

 

Standaard kisten droging
Individual box dryer

 

Touchscreen met een overzicht van een droogprogramma met 11 secties. Voor elke sectie een rechthoekig veld met basisinformatie over het drogen; T° en RV.

 

 

Door op een veld te klikken verschijnt er meer informatie over de desbetreffende sectie. Door op ‘drying - post-drying Settings’ te klikken, opent de instellingen pagina voor deze sectie.  Bij deze methode van drogen is het drogen verdeeld in twee fasen; Drogen en Nadrogen. 

 

 

 

Het droogproces bestaat uit twee fasen; Drogen en Nadrogen.

 

 

Drogen:

De eerste fase is ‘drogen’. Hieronder een uitleg van de verschillende instellingen:

 

Max.

Product T° 32.0 Instelling van de maximum T° van de lucht afkomstig uit het product. Als de gemeten lucht hoger is, wordt het verwarmingsklep gesloten en gaat er een alarm af. Zowel bij drogen als nadrogen.
Min. Duct T° 15.0 Instelling van de minimum T° van de ingaande lucht tijdens het drogen. Als de gemeten T° lager dan deze waarde wordt, zal het buitenluik of klep geleidelijk sluiten. Echter nooit minder dan de minimale luik instellingen.
Max. Duct T° 33.0 Instelling van de maximum T° van de ingaande lucht tijdens het drogen. De verwarmingsklep stuurt open totdat deze waarde wordt bereikt. Als de gemeten T° hoger dan deze waarde wordt (met dichte verwarmingsklep), zal het buitenluik geleidelijk sluiten. Echter nooit minder dan de minimale luik instellingen. 
Desired Duct T° 21.0 Berekende waarde van de ingaande lucht: Gemeten Product T + Delta T = Gewenste waarde; 16° + 5° = 21 °C
Desired Delta T 5.0 Verstelbaar T° verschil tussen ingaande lucht (duct) en uitgaande lucht (product).
Desired Delta AH 3.0 Instelling voor het gewenste verschil in Absolute Vochtigheid (AV) tussen ingaande lucht (duct) en uitgaande lucht (product). 
Min. Duct AH 2.0 Instelling van de minimale AV van de ingaande lucht gedurende het drogen. Als de gemeten lucht onder deze waarde raakt, wordt het luik gemoduleerd gesloten. Echter nooit minder dan de minimale luik instellingen. 
Min. Hatch position 0 Instelling van de minimale positie van het luik gedurende het drogen.

Max.

Hatch position 100 Instelling van de maximale positie van het luik gedurende het drogen.
Desired Flow per box 1000 Instelling van de gewenste lucht hoeveelheid in m³/h voor deze sectie gedurende het drogen. Totale ‘airflow’ is ‘lucht per kist’ X ‘het aantal kisten’.

 

 

Nadrogen:

Er zijn twee manieren om van drogen over te stappen naar nadrogen. Als de ‘Product RV’ de gewenste waarde heeft bereikt. Of als de ‘Product temperatuur + RV’ de gewenste waarde heeft bereikt.

 

U kunt kiezen: 

 

Dus het drogen schakelt over naar nadrogen als het gewenste product RV, of als het gewenste product RV + gewenste product T° is bereikt. Gedurende het nadrogen zal de waarde ‘gewenste product T°’ behouden blijven. Met een toenemend droger product zal de T° van de ingaande lucht bijna gelijk zijn aan de gewenste product T° omdat de lucht niet zoveel afkoelt. Daarnaast moet tijdens het nadrogen de ‘gewneste delta AV’ en de ‘minimum duct AV’ worden ingesteld.  

 

Desired Product T°

25.0

Gewenste uiteindelijke T° van de uitgaande lucht (en product) als het drogen is gestopt. 
Desired Product RH 35 Gewenste RV van de lucht uit het zaad, na de droging.

 

Lucht capaciteit: Instellen luchtstroom.

 

 

 

"Fan on/off" Standaard ingesteld op `On’. Enkel tijdens een pause (checken van het zaad) op `Off’

 

De capaciteit van de ventilator kan worden gecontroleerd door: 

Flow:

  • m³/u lucht door de kist.
  • Berekening;  "Number of boxes" x "Airflow per box" = Desired Airflow

Capaciteit:

  • 0-100% sturing van de frequentie
  • Instelling: "Cap %" 

`Droging’ is actief en `Flow’ is gekozen; bij ‘airflow’ per kist voor droging.

 

20 boxes X 1000M3 = 20000M3

 

Gemeten 17540M3, maar sturing tot +/- 200M3 van de gewenste 'airflow'.

 

Met `airflow regulations’ op `flow’, stelt de bediener enkel het aantal kisten in!

 

Alle informatie
als PDF

UA-36645759-1