Fluïde drogen in kisten

Drogen van doorweekte zaden en pillen in kisten

 

ABC Computer
ABC Computer voor fluide kisten droging
Fluïde kisten droging

 

Drooginstallatie voor fluïde drogen van partijen (doorweekt) zaad of pillen in speciale droogkisten. Deze installatie bestaat uit verschillende droogsecties met elk 4 kistplaatsen en is voorzien van een centrale hybride luchtdroger.

 

De kist wordt in de droogsectie geplaatst. Elke kistplaats is voorzien van een hogedruk ventilator. Droge lucht wordt door de kist geperst om het zaad fluïde te maken. Het drogen vindt zo snel en gelijkmatig plaats. De uitlaat van elke kistplaats heeft een T°+RV sensor om het vochtgehalte van de uitgaande lucht te meten. Als deze lucht vochtig is, wordt deze naar buiten afgevoerd. Is deze lucht droog genoeg, dan wordt die opnieuw gebruikt.
Hoge druk ventilator met ‘flow sensor’ voor elke kistplaats.
Uitlaat met T°+RV sensor om het proces te meten.

 

Kist met nat zaad wordt voorzien van een deksel omte voorkomen dat het zaad eruit wordt geblazen. Nat zaad in compleet fluïde toestand
Zaad pillen (tot wel 4 milj. per kist) drogen als kleine vulkanen; snel, maar zorgvuldig. Los zaad verspreid over de pillen om de vulkaantjes van pillen te illustreren.

 

Optioneel kan elke kistplaats worden voorzien van een eigen radiator. Per kist kan zo voor elke fase de gewenste T° apart worden ingesteld; het drogen kan starten met een hoge temperatuur omdat het vocht kan verdampen.


Het proces kan worden ingesteld en gecontroleerdvia een paneel met touchscreen en ABC Software. Ledlampen geven per kist de fase van droging weer; oranje=start drogen, blauw=laatste fase, wit= drogen is gereed.

 

 

 

Alle informatie
als PDF

UA-36645759-1