Voorbeeld aanpassing drooginstallatie;
Ontvochtigde lucht per sectie

Optimaliseer uw bestaande drooginstallatie om het drogen van uw zaad binnen de gewenste tijd te kunnen garanderen! 

 

Met één Centrale Hybride Luchtdroger bij een drooginstallatie met meerdere secties is de optimale droging bij elke sectie gegarandeerd. Bij aanvang van de droging is opgewarmde buitenlucht meestal geschikt om veel vocht af te voeren. Aan het einde van het droogproces kan het nodig zijn om met gedroogde lucht het gewenste vochtgehalte van het zaad te bereiken. Daarbij zorgt de gedroogde lucht ook dat het drogen sneller verloopt. Met een centraal luchtkanaal voorzien van kleppenregisters, bij elke sectie, wordt het mogelijk om gedroogde lucht daar te brengen waar dat nodig is. De ABC processor zorgt dat het vochtgehalte van de proceslucht bij elke sectie uiteindelijk voldoende droog wordt. De buitenlucht (of binnenlucht) wordt automatisch aangevuld met gedroogde lucht om het gewenste vochtgehalte te bereiken.

 

Voorbeeld van een bestaande installatie met een centrale luchtdroger voor 10 secties. 

  • Bij de sectie met het droogste zaad wordt gedroogde lucht aangevoerd. Een klep zorgt dat het gewenste vochtgehalte van de lucht bij die sectie automatisch wordt bereikt.
  • De proceslucht wordt voorzien van de juiste hoeveelheid gedroogde lucht om het gewenste evenwicht vochtgehalte van het zaad te kunnen bereiken.
  • Bij drogend zaad neemt de luchthoeveelheid automatisch af, zodat de hoeveelheid gedroogde lucht ook kan afnemen. De volgend sectie krijgt zo (extra) gedroogde om ook het juiste vochtgehalte te kunnen bereiken.

 

Drooginstallatie voor de aanpassing; per rij kisten een ventilator. 

Drooginstallatie na aanpassing; een centraal kanaal met per rij/setie een kleppenregister.
Bovenkant van een bestaande drooginstallatie; installatie van kleppenregisters voor gedroogde lucht. Lucht-verdeelkanaal boven op de kleppenregisters. Gedroogde lucht uit de luchtdroger naar elke sectie. 
De centrale luchtdroger wordt aangesloten op het luchtkanaal. Centrale adsorptie luchtdroger. 

 

 

Touch screen met ABC software om de verdeling van de gedroogde lucht over de 10 droogsecties te regelen.

 

Per sectie een kleppenregister om de droge lucht bij de juiste sectie in te laten stromen.

 

De adsorptiedroger wordt ook bestuurd door de ABC processor om zo het gewenste vochtgehalte en lucht-hoeveelheid te bereiken. 

 

 

Alle informatie
als PDF

UA-36645759-1