Osmose primingkolommen

Voor het gecontroleerd laten ontkiemen van zaden zijn speciale priming kolommen ontwikkeld. De priming kolommen worden in nauw overleg met de gebruikers samengesteld en opgebouwd. Hiervoor vindt overleg met o.a. de onderzoeker plaats om de juiste configuratie te bepalen. Daarmee voldoen ze aan de specifieke wensen en eisen welke aan het priming-proces worden gesteld. Een uitgebreide handleiding wordt meegeleverd.

 

Een priming-kolom bestaat in de basis uit een RVS frame met een plexiglazen cilinder. De cilinder heeft aansluitingen om ze (automatisch) met water te vullen of weer te legen.Via een luchtaansluiting kan geconditioneerde lucht door de kolom met water/glycol worden geblazen.
Boven de kolommen zit een leidingstraat met aansluitingen voor bijvoorbeeld koelspiralen.
Door dit spiraal stroomt gekoeld water.

In combinatie met een elektrisch verwarmingselement wordt de watertemperatuur in de kolom exact geregeld.

 

Naast de watertemperatuur kan het zaad ook worden belicht om het kiemproces te laten plaatsvinden. Hiervoor kunnen aan de leidingstraat verlichtingsarmaturen worden opgehangen. Dit licht kan eventueel naar wens per fase worden ingesteld. Veelal wordt daglicht (kleur 840 in TL) toegepast.

 

Het hele primingproces wordt automatisch geregeld met de ABC processor. De bediening vindt plaats met een touchscreen . Eén ABC processor/ touchscreen kan meerdere priming kolommen bedienen. Met de ABC processor is het mogelijk om de temperatuur in te stellen. Een dag- en nachtritme kan worden ingesteld en als pre-set worden vastgelegd. Het menu kan dan weer eenvoudig worden opgeroepen.

 

Alle instellingen en meetwaarden kunnen met het ABC PC programma op uw PC worden opgeslagen. Deze waarden zijn dan als grafiek of tabel weer oproepbaar voor analyse. Daardoor kunnen de processen (pre-sets), indien nodig of gewenst, gericht worden aangepast.

 

Daarnaast is er een SMS-module om bij calamiteit een SMS te versturen en een MCM-module voor bediening en controle (ook met grafieken) vanaf uw smartphone of tablet. ABC Waakthermostaten grijpen in wanneer de temperatuur van het water te hoog of te laag wordt. Alle apparatuur wordt dan uitgeschakeld om schade te voorkomen en er volgt een alarm. Dit kan gevolgd worden door een SMS met gedetailleerde informatie naar de verantwoordelijken.

 

 

 

Alle informatie
als PDF

UA-36645759-1