Klimaatkasten voor kiemproeven

Deze klimaatkasten zijn ontwikkeld voor het uitvoeren van kiem- en groeitesten bij verschillende klimaatcondities. De klimaatkast wordt naar wens en toepassing samengesteld. Hiervoor vindt overleg met de onderzoeker plaats om de juiste configuratie te bepalen. De kast wordt vervolgens op klantspecificatie samengebouwd en stekkerklaar geleverd. Een uitgebreide instructiehandleiding wordt meegeleverd.

 

 

Uitvoeringen en proces

Het proces kan met vaste waarden (temperatuur en AV/RV) plaats vinden of via een menu in verschillende stappen (fasen) waarbij de temperatuur, RV/AV en luchtcirculatie naar wens kan worden ingesteld.Een elektrisch verwarmingselement in combinatie met een direct expansie koeler zorgen dat de gewenste temperatuur in de kast bereikt wordt en gehandhaafd blijft. Om een hoge luchtvochtigheid te behouden kan een ultrasoon bevochtiger zeer fijne nevel verspreiden.

 

Het temperatuur bereik van de kast is instelbaar tussen de 2°C en 40°C met de verlichting uit. Met de verlichting aan is het temperatuur bereik tussen de 4°C en 40°C. De RV is standaard instelbaar tussen de 10% en 85%. Uitvoeringen tot en met 99% RV zijn ook mogelijk.

 

Licht

Voor het uitvoeren van kiem- en/of groeiproeven kunnen TLD armaturen worden toegepast. Ook is het mogelijk om (dimbare) led verlichting te monteren. Optioneel opgebouwd uit de verschillende spectra. In het onderstaande voorbeeld zijn de kleuren wit, rood en verrood separaat dimbaar om de juiste kleuren te verkrijgen. De planten kunnen vanaf de 2 zijkanten of van bovenaf worden belicht. Bij zijwaartse belichting worden de verlichtingsarmaturen links en rechts van de legborden gemonteerd. Daarbij wordt voorkomen dat de stralingswarmte de plantengroei kan beïnvloeden.

 

Daarnaast zijn er mogelijkheden met UV verlichting voor het doen van gezondheid proeven met planten.

 

ABC processor

Met de geavanceerde ABC processor kan elke gewenste luchtconditie (temperatuur en RV/AV), lichtsterkte en kleurenspectrum op een touchscreen worden ingesteld en bereikt. Dat kan in verschillende tijdsfasen en met of zonder geleidende schaalovergang; dag en nachtritme met schemering en ochtendgloren zijn een mogelijkheid. Het samengestelde menu kan als pre-set worden opgeslagen en voor een volgende proef weer worden gebruikt; totaal 32 pre-sets.

 

Fase 1 2 3 4 5
Tijdsduur (uu.mm) 72.00 144.00 168.00 72.00 144.00
Sterkte (lux)* xxxx yyyy zzzz aaaa bbbb
Rood (%) 27 26 25 24 23
Groen (%) 26 26 27 28 29
Blauw (%) 21 22 23 24 25
Verrood (%) 26 26 25 24 23
T° (°C) 25 25 30 35 25
RV (%) 60 70 52 38 30
V (gr/kg) 12.0 14.0 14.0 14 6

 

Het hele proces wordt geregeld met de ABC processor voorzien van een touchscreen. Eén ABC processor/ touchscreen kan meerdere droogkasten bedienen. Met de ABC processor is het mogelijk om de luchtcirculatie, de temperatuur en het gewenst vochtgehalte per fase in te stellen. Wanneer een droogmenu is samengesteld, kan deze als pre-set worden vastgelegd. Het betreffende menu kan dan weer eenvoudig worden opgeroepen. Alle instellingen en meetwaarden kunnen met het ABC PC programma op uw PC worden opgeslagen.

 

Deze waarden zijn dan als grafiek of tabel weer oproepbaar voor analyse. Daardoor kunnen de processen (pre-sets), indien nodig of gewenst, gericht worden aangepast.Daarnaast is er een SMS-module om bij calamiteit een SMS te versturen en een MCM-module voor bediening en controle (ook met grafieken) vanaf uw smartphone of tablet.

 

ABC Waakthermostaten grijpen in wanneer de temperatuur in de kast te hoog of te laag wordt. Alle apparatuur wordt dan uitgeschakeld om schade te voorkomen en er volgt een alarm. Dit kan gevolgd worden door een SMS met gedetailleerde informatie naar de verantwoordelijken.

 

Alle informatie
als PDF

UA-36645759-1